Katsastus

Yritys

Autokatsastamo.fi on täysin kotimainen ketjuihin kuulumaton katsastusasema. Tarjoamme asiakaslähtöistä vaivatonta katsastuspalvelua aina taatusti edullisin hinnoin.

 

Määräaikaiskatsastukset

Määräaikaiskatsastus on ajoneuvolle määräajoin tehtävä lakisääteinen tarkastus, jonka tarkoitus on taata turvallisuutesi liikenteessä. Määräaikaiskatsastuksessa tarkastetaan ajoneuvon kunto, turvallisuus sekä rekisteriin merkityt tiedot. Lisäksi sen avulla valvotaan ajoneuvoon kohdistuvien verojen ja maksujen suorittamista.

Katsastuksessa määrätyt korjauskehotukset tallennetaan ajoneuvotietojärjestelmään ja ne tulostuvat todistukselle. Korjauskehotukset poistuvat todistukselta seuraavassa määräaikaiskatsastuksessa, jos viat on korjattu. Mikäli ajoneuvo joudutaan hylkäämään katsastuksessa, on se jälkitarkastettava yhden kuukauden kuluessa.

Henkilö- ja pakettiautot voi katsastaa aikaisintaan neljä kuukautta ennen määrättyä katsastuspäivää. Jos katsastuspäivä osuu viikonlopulle tai muulle pyhäpäivälle, siirtyy viimeinen katsastusaika seuraavaan arkipäivään. Määräaikaiskatsastuksen seuraava ajankohta löytyy rekisteröintitodistuksesta sekä katsastustodistuksesta. Ajankohdan voit tarkistaa myös Trafin Ajoneuvotiedot-palvelusta netin kautta tai puhelimitse.

 

Pakokaasumittaukset ja OBD-mittaus

Päästömittauksella varmistetaan, että pakokaasupäästöt ovat lain sallimissa rajoissa eikä ajoneuvo siten aiheuta liiallisia ympäristöhaittoja. Se tehdään tavanomaisesti määräaikaiskatsastuksen yhteydessä, mikäli sitä ei ole tehty etukäteen. Pakokaasupäästöjen tarkastus tehdään bensiinikäyttöisille autoille, jotka on käyttöönotettu vuonna 1978 tai sen jälkeen sekä dieselmoottorilla varustetuille autoille, jotka on käyttöönotettu vuonna 1980 tai sen jälkeen.

OBD (On-Board Diagnostics) on ajoneuvon sisäinen valvontajärjestelmä, joka valvoo auton moottorin ohjausyksikön komentoja ja niiden vasteita. OBD-mittauksessa tutkitaan tämän valvontajärjestelmän toimintaa sen omien tallennetietojen pohjalta. OBD-mittaus tulee tehdä kaikille vuonna 2001 tai sen jälkeen käyttöön otetuille bensiiniautoille. Kun valitset päästö- tai OBD-mittauksen katsastuksen yhteydessä, et tarvitse erillistä todistusta mittauksesta määräaikaiskatsastukseen tullessasi.

 

Ajoneuvojen kuntotarkastukset

Kuntotarkastus on loistava apu esimerkiksi auton ostohetkellä tai kun auton kunto arveluttaa määräaikaiskatsastus aikavälin ulkopuolella. Kuntotarkastuksia teemme yksinkertaisista jarrujen tarkastuksista aina kokoauton käsittäviin laajoihin kuntokartoituksiin. Kuntotarkastus on räätälöitävissä asiakkaan tarpeiden mukaiseksi. Lisätietoja saa kysymällä henkilökunnaltamme.